Vintage Villa Dekorasyonu, Renkler ve Objelerle Vintage Dekorasyon | Artstyle Mimarlık Blog

Vintage Villa Dekorasyonu, Renkler ve Objelerle Vintage Dekorasyon

 

Soğukbulak villasından Vintage esintiler…

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (17)

Vintage tarzı dekorasyon salon tasarımı.

 

Eskiyle yeniyi, kullanılmışla eskitilmişi, modernle klasiği bir potada harmanlayan Vintage’ın günümüz modern dekorasyon tarzları arasında adını sıkça duyuruyor olması, Vintage’ın yaşamla ve yaşanmışlıkla derin bağından kaynaklanıyor olsa gerek.

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (11) (1)

Vintage tarzı dekorasyon salon uygulaması.

 

1920’li ve 50’li yılların dekorasyon uygulamalarında kullanılan objelerin, eşyaların, renklerin günümüzde yeniden kullanılması olarak da tanımlanan Vintage akımını belki de en iyi şu cümle anlatır; “Dekorasyonda kullanılan objenin mekana yaydığı yaşanmışlık hissi!…

 

Vintage dekorasyon, vintage dekorasyon örnekleri, vintage dekorasyonlar (9)

Vintage dekorasyon örnekleri, yatak odası.

 

İçinde barındırdığı objelerle birlikte mekanın da kendine has yaşanmışlıklarını sergileyen Vintage, evin içinde nostaljik bir rüzgar olarak da hissedilebilir, geçmişin anlamlı ve özel objelerinin arasında yeni anların tanıdık keyfini sürmenizi de sağlayabilir.

 

Şerif Bey ve ailesi 1

Meliha ve Şerif Soğukbulak çifti.

 

Vintage dekorasyon tarzını, tıpkı kendi evleri gibi yüzlerce mekana hayat vermiş bir çiftin evinden, Artstyle Mimarlık Ekibi’nin kurucuları Meliha ve Şerif Soğukbulak’ın evinden örneklerle yansıtacağız.

 

Şerif Bey ve ailesi

Meliha, Nil ve Şerif Soğukbulak.

 

Soğukbulak çifti, müstakil villalarını Vintage tarzı dekore etmiş. Evdeki her bir objeyi tasarlayan ve projelendiren çift, özel üretim mobilyaları ve el emeği oymaları kendi seçimleri olan renklerle harmanlamış. Yani ilk bakışta diyebiliriz ki; İnşaat Mühendisi Şerif Bey ve İç mimar Meliha Hanım’ın yaşam ve kariyer birliktelikleri evlerine de yansımış. Küçük kızları Nil’in de aralarına katılmasıyla tam bir aile olan çift, evlerini de bu yönde şekillendirmiş.

 

Şerif Bey ve ailesi 2

Meliha, Nil ve Şerif Soğukbulak.

 

 

Vintage, daha girişte etkisini hissettiriyor

 

Vintage dekorasyonunun öncelikli ve ayrıcalıklı renkleri; toprak tonları, beyaz, pembe, pastel yeşil, mavi ve kahve tonlarıdır. Soğukbulak çiftinin evinin büyük bir bölümünün duvarlarında yeşilin tonlarını görebilirsiniz.

 

Vintage dekorasyon, vintage dekorasyon örnekleri, giriş hol.

Vintage dekorasyon, vintage dekorasyon örnekleri, giriş.

 

Girişten itibaren sizi saran bu etki farklı detaylarla kendini gösteriyor. Londra tarzı telefon kulübelerinden esinlenerek tasarlanan portmanto, siyah beyaz ve kırmızının uyumunu sergiliyor. Hem evi bölümlendiren hem de girişe ayrı bir hava veren bu tasarım, özel tavan süslemeleri, eskitme halı ve özenle seçilmiş avizelerle kombinlenmiş.

 

Vintage dekorasyon, vintage dekorasyon örnekleri, vintage dekorasyonlar (4)

Vintage dekorasyon örnekleri, villa girişi.

 

Vintage tarzının odak noktası eski ve kullanılmış eşyalara, objelere tekrar hayat vermek ve onları dekorasyonda yeniden kullanmaktır.  Soğukbulak çifti de bu noktadan hareketle ev dekorasyonlarına duvardaki tuğlalarla başlamış. Evin dekorasyonunda kullanılan tuğlalar, Süleymaniye ve Balat’ta bulunan 18.yy yapımı evlerden çıkma. Soğukbulak çifti özellikle oradaki harebe evlerin parçalarından alınan tuğlalara bu yeni evde hayat vermişler. Evin ısıtma ihtiyacını karşılayan petekler bile eski döküm peteklerden. Hiçbir hazır ürünün kullanılmadığı evde her şey özenle derlenmiş, tasarlanmış ve uygulanmış.

 

Vintage tarzı yatak odası tasarımı

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (8)

Vintage tarzı yatak odası örneği.

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (6)w

Vintage tarzı uygulamaları.

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (29)

Vintage dekorasyon örnekleri, yatak odası.

 

Vintage dekorasyon, vintage dekorasyon örnekleri, vintage dekorasyonlar (10)

Vintage dekorasyon örnekleri, yatak odası aplikleri.

 

Vintage, evin her köşesinde olmakla beraber yatak odalarında çok fazla uygulanan bir dekorasyon tarzı. Soğukbulak çiftinin yatak odasında beyaz hakim renk. Odada çiçek desenli duvar kağıdı kullanılmış. Özel tasarım tavan uygulamaları ve kapıdaki el oyması desenler dikkat çekiyor. Soğukbulak evinin üst katında da hakim renk yine beyaz.

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (13)

Vintage dekorasyon örnekleri, yatak odası.

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (7)

Vintage dekorasyon örnekleri, yatak odası.

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (24)

Vintage dekorasyon örnekleri, yatak odası.

 

Tuğla duvarın önüne konumlandırılmış ahşap yatak, büyük yağlıboya tablo ve simetrik duvar aplikleriyle taçlanmış. Yerlere kadar uzanan perde ve eskitme halı da bu tarzın hakim tamamlayıcılarından.

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (25)

Vintage dekorasyon örnekleri, yatak odası aydınlatması.

 

 

Vintage dekorasyon tasarım renkleri

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (18)

Vintage dekorasyon örnekleri.

 

Vintage dekorasyon uygulaması yaparken, duvarlarda o dönemi yansıtan pembe, beyaz çiçekli duvar kağıtları, bu duvar kağıtları üzerlerine de dore ya da gümüş eskitme aynalar, ferforje şamdanlar sıklıkla kullanılır. Abartı olan her tasarım ürününden uzak olan Vintage dekorasyon sayesinde sade, romantik ve şık bir tarz yaratılabilir.

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (15) (1)

Vintage dekorasyon örnekleri, el işçiliği oymalar.

 

Soğukbulak çiftinin villasının giriş katında salon ve mutfak yer alıyor. Duvarların yeşil tonu kapitone dolgulu koltukta da kullanılmış. Tuğla duvarın önüne ise televizyon ünitesi konumlandırılmış. Bu mobilyada da el işçiliği oymalar dikkat çekiyor.

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (20)

Vintage dekorasyon örnekleri, aydınlatma.

 

 

Vintage tarzı salon dekorasyonu

 

Salon;  yemek masası, oturma grubu ve şömine önü olarak üçe ayrılmış ve her bir bölüm özenle dekore edilmiş. Salonun olmazsa olmazı şöminenin önüne iki rahat koltuk yerleştirilmiş. Şöminenin üzerindeki ayna da evin ışığını tüm salona yaymayı ve mekanı daha aydınlatmayı başarıyor.

 

Vintage dekorasyon, vintage dekorasyon örnekleri, mavi halı

Vintage dekorasyon örnekleri, salon.

 

1950′ li yıllarda mobilyalarda sert hatların hakimiyeti vardı. Sivri ayaklı masalar, sivri köşeli koltuklar ve kalın dokulu kaplamalar o yılların en fazla tercih edilenleriydi. Bugünün mobilya anlayışında ise daha yuvarlak hatlar ve rahatlık ön planda diyebiliriz.

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (16)

Vintage dekorasyon örnekleri, salon.

 

Vintage tarzı mutfak dekorasyonu

 

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (36)

Vintage dekorasyon örnekleri, mutfak.

 

Soğukbulak çiftinin Vintage mutfak dekorasyonunda, farklı ton ve modeldeki mutfak dolapları başarıyla kombinlenmiş. Mutfağı salondan ayıran camlı bölme, aydınlatma aparatları ve mutfak sandalyelerindeki detaylarda renk uyumu göze çarpıyor.

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (35)

Vintage dekorasyon örnekleri, mutfak lambaları.

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (33)

Vintage dekorasyon örnekleri, mutfak sandalyeleri.

 

Eski dönemlere ait dekorasyon parçalarının günümüz dekorasyon fikirleri ile harmanlanarak kullanılması sonucu elde edilen bir tarz olarak da kabul gören Vintage’ın esintilerini evin mutfağında; dolap kapaklarının kulpları ve mutfak rendelerinden yapılmış lambalarda, mutfak sandalyelerinin arkalıklarında yine görüyoruz.

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (34)

Vintage dekorasyon örnekleri, mutfak dolapları.

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (39)

Vintage dekorasyon örnekleri, musluk.

 

 

Vintage, her abartıdan ve her gösterişten uzaktır

 

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (32)

Vintage dekorasyon örnekleri, duvar süslemesi.

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (22)

Vintage dekorasyon örnekleri, yatak odası lambası.

 

Vintage dekorasyon, gösterişli hiçbir unsuru barındırmaz. Bu dekorasyon tarzı için görkemli görünüm demek, ancak çiçekli dokular, küçük aparatlar ve küçük objelerin kullanımı demek olabilir.

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (14)

Vintage dekorasyon örnekleri, lavabo.

 

Ev dekorasyonunda Vintage esintiler isteyen herkes, küçük eskitme detaylar ile Vintage tarzını yakalayabilir. Tüm eşyaları değiştirmenize, ekstra masraflara gerek yok.  Bir tablo, bir çerçeve, bir lavabo ile de eskitme Vintage ve Country dekorasyonlar elde edebilirsiniz.

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (19)

Vintage dekorasyon örnekleri, lamba.

 

Küçük eskitme detaylarla bile Vintage yakalanabilir

 

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (28)

Vintage dekorasyon örnekleri, duvar aydınlatması.

 

Vintage dekorasyon tarzının etkisini eskilere ait eşyalarla artırabilirsiniz. Eski eşyaların doğru kullanımları ve günümüze doğru uyarlanmaları ile yeni ve özgün bir dekoratif görünüm elde edilmesi de mümkündür. Her oda için farklılık gösteren bu detayların, sağlıklı bir Vintage tarzın yaratılması için önemi büyüktür. Sadece aydınlatma objelerinizi değiştirmeniz bile evinizde muhteşem bir etki yaratabilir.

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (21)

Vintage dekorasyon örnekleri, aydınlatma.

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (30)

Vintage dekorasyon örnekleri, dolap kulpları.

 

Vintage dekorasyon, vintage dekorasyon örnekleri, vintage dekorasyonlar (2)

Vintage dekorasyon örnekleri, tavan aydınlatması.

 

ünlü iç mimar evleri, iç mimar evi (38)

Vintage dekorasyon örnekleri.


1 Comments on this post

  1. Özellikle ikinci sıradaki vintage tarzı dekorasyona bayıldık.Mimarlık ve tasarım ile alakalı bu güzel paylaşımlar için çok teşekkür ederiz.Heyecanla takip ediyoruz.Mimarlık ve iç mimarlık arasındaki sağlam ilişkiyi, iç mekan kurgusunu örnekleyici yeni paylaşımları sabırsızlıkla bekliyoruz.

    Mimarlık sitesi / Cevapla

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*