Hint Tarzı Dekorasyon | Artstyle Mimarlık Blog

Hint Tarzı Dekorasyon

Hindistan 1 milyarı aşan nüfusu ve abartılı dansları ile meşhur olmuş bir yerdir. Bunları hepimiz biliyoruz. Peki, Hintlilerin dekorasyon tarzları hakkında bildikleriniz nelerdir? Emin olun dansları kadar dekorasyonları da oldukça abartılı.

Zevkler ve renkler tabi ki tartışılmaz, elbet bu dekorasyonu sevenlerde vardır. Hint tarzı dekorasyonu oldukça gözü yoran, desenli ve karışık renkli bir dekorasyon tarzına sahiptir. Tabiki daha sade modelleri de vardır ama genelde Osmanlı deseninden esinlenen kubbeli yapılar ve işlemeler, Hint filmlerini andıran bir yapı gibi kendini yansıtıyor.

Hint Tarzı Oturma Odası

Hint Tarzı Oturma Odası

Hint stili dekorasyon da, canlı renkler hâkimdir.  Kırmızı, turuncu, yeşil, dore ve turkuaz gibi iddialı renkler, bu stilin ana renkleridir.  Hindistan, dokumacılıkta da oldukça meşhur olan bir yer olduğundan, dokuma ve tekstilde de kendine önemli bir yer edinmiştir. İpek dokumaları ile dünyada fark yaratan Hindistan da, tekstil ve aksesuar alanında da oldukça pullu, taşlı ve rengârenk ışıltılı sehpa örtüleri, yatak örtüleri veya duvar panolarına da rastlanır.

Hint Stili Dekorasyon

Hint Stili Dekorasyon

Zeminde kullanılan geniş minderler veya sedirler Hint tarzı dekorasyonun olmazsa olmazıdır. Ahşap oymacılıkta da oldukça iyi işçiliğe sahip olan Hintlilerin, işlemeli ahşap aynaları ve objeleri kullanarak tarzınızı mükemmel bir şekilde tamamlayıp yansıtabilirsiniz.

Geniş desenli halı ve kilimler ile kaplanan mekânların altında kalan zemin için, taş kaplama veya taş kaplama görünümlü yer döşemeleri, Hint tarzı dekorasyon içerisinde sıklıkla kullanılan bir tarzdır.

Hint Tarzı Dekorasyon

Hint Tarzı Dekorasyon


Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*